Fredagsbar med historier om fastelavn

FB Fastelavn Illustreret Tidende 1860

Nyd en øl i den hyggelige Chr. 4’ kro på Sorø Museum og få historier om fastelavn. Hvorfor og hvordan er fastelavn blevet fejret i tidens løb.

Fastelavn er en nordeuropæisk skik, der knytter sig både til forårets kommen og til påsken.

I katolsk tid (frem til år 1536), skulle man faste for at forberede sig åndelig og fysisk til Jesu genopstandelse påskesøndag. Inden fasten startede (til fastelavn) spiste man derfor igennem.

Hør blandt om, hvorfor vi spiser fastelavnsboller til fastelavn og hvorfor vi slår katten af tønden.

Fredagsbaren er et åndehul i en travl hverdag og i den kolde februar måned er der måske nok brug for at sidde inde i varmen og snakke og få historier om fastelavn.

Vær sikker på en plads og køb billet på forhånd.
Medlemmer af Sorø Museumsforening: 50 kr. Ikke medlemmer: 75 kr. Resterende billetter er til salg i døren på dagen.

Billetten inkluderer øl og lidt snack.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Fredagsbar incl. forplejning
Kr. 75,-