Foredrag om kvindeanstalten Sprogø

Foredrag Sprogø

Som opfølgning på den tur, Holbæk Museumsforening lavede til Sprogø i oktober 2021, kommer Dr. Pæd. Birgit Kirkebæk og fortæller om sin bog: ”Letfærdig og løsagtig – kvindeanstalten Sprogø 1923 – 1961”.

Birgit Kirkebæks bog er en fortælling om unge kvinder, der på grund af det, der blev opfattet som afvigende moralsk adfærd, blev definitivt udskilt fra samfundet gennem en tidsubestemt og tvungen ø-anbringelse. Medvirkende var, at de blev anset for svagt begavede og ude af stand til at tage vare på sig selv, deres eventuelle børn, endsige at arbejde uden kontrol. De blev med den tids ord betragtet som samfundsmæssige minusindivider.

Historien om kvinderne på Sprogø er både en gammel og en ny historie, som handler om de, vi i en given periode, oplever som så fremmede i adfærd, at der må være noget i vejen med dem. Men det handler også om, hvordan vi til enhver tid konstruerer det normale, det eftertragtelsesværdige og det, som vi alle bør leve op til, hvis vi vil betragtes som et fuldgyldigt medlem af samfundet.

Ingen tilmelding nødvendig, bare mød op.

Foredraget er arrangeret af Holbæk Museumsforening.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Medlemmer af Holbæk Museumsforening
Kr. 30,-
Ikke medlemmer
Kr. 50,-
26. okt 2022
Expired!
19:00 - 21:00

Sted

Holbæk Museum
Holbæk Museum
Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Arrangør

Holbæk Museumsforening

Other Organizers

Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only