Foredrag med den tidligere direktør for PUCH import

Torben Andersen tidligere direktør af PUCH import

Foredrag med den tidligere direktør for PUCH import – Torben Andersen

Torben Andersen var en del af direktionen hos PUCH-importøren O. E. Andersen A/S, som i samarbejde med Steyr-Puch’s konstruktører fik udviklet PUCH Maxi’en i slutningen af 60’erne. Det endte med en salgssucces på ca. 220.000 solgte PUCH Maxi eksemplarer i Danmark, samt ca. 200.000 PUCCH gearknallerter.

I Danmark manglede der en knallert til pigerne, eftersom PUCH indtil da kun lavede større og tungere gearknallerter f.eks. MS50, VZ50 og PUCH Flagskib. Derfor satte danskerne sig sammen med PUCH fabrikkens teknikere i Østrig og konstruerede en lettere model med automatgear, som kunne tiltale pigernes ønsker og behov.  Det blev så PUCH Maxi, som blev lanceret i Danmark i 1969 først som pedalmodellen PUCH Maxi 1P og senere i 1974 kom så PCH Maxi 1 K  med kickstarter.

Den første PUCH Maxi blev lanceret i Danmark i 1969 som en pedal model, og i 1974 blev den første model med kickstarter lanceret.

Torben Andersen har selv kørt rigtig meget PUCH Maxi, da han var med til at teste dem. Der blev udviklet en speciel fodstøtte, så pigerne kunne sidde med samlede ben under kørslen uden for megen sus op under kjolen.  Der blev også lavede saddelstangs affjedring, der tog de værste bump under kørslen. Lysarmaturerne var ligeledes specielle på de knallerter, som vi solgte herhjemme.

Læs mere om Knallert udstillingen på Holbæk Museum.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Foredrag inkl. entre og forplejning
Kr. 125,-
Inkl. kaffe / kage samt adgang til udstillingen

Dato

10. jun 2023

Tidspunkt

14:00 - 16:00
Holbæk Museum

Sted

Holbæk Museum
Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Arrangør

Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only