Fejring af morbærtræet på Morbærdag

morbærtræ

I haven til Kalundborg Museum vokser et stort og meget gammelt morbærtræ. Dette træ er registreret som Evighedstræ nr. 1 af Danmark Naturfredningsforening. Der vokser mange morbærtræer i Vestsjælland – og særligt mange på Kalundborg-kanten, ikke mindst på Røsnæs. Kalundborgegnen er en af de steder i Danmark med flest solskinstimer og var tidligere en slags center for morbæravl.

Aktiviteter og historier

På morbærdagen får træet opmærksomhed fra mange kanter. Vær med til at afhaspe silkekokoner, lavet af silkesommerfuglens laver, der har spist sig mætte i morbærtræets blade. Tråde fra kokonerne bliver vævet til den blødeste silke, og i værkstedet kan man male sit helt eget unikke motiv på et silketørklæde.

10.30 Velkomst på museets vegne af Alexander Bradburn. Bagefter taler af Rie Koustrup om morbærtræet og dens forbindelse til silke.

11.30-15.00 Maling af silketørklæder i foredragssalen, hvor Rie Koustrup og Irene Pedersen står klart til at vise dig hvordan.

11.30-15.00 Afhaspning af kokoner i havestuen, hvor John Pedersen giver ekspertråd og fortæller om silkesommerfuglene i alle dens stadier

Morbær ligner brombær, men smager ikke helt sådan. I haven er der salg af kaffe og pandekager med morbærmarmelade.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis adgang
Kr. 0,-
16. sep 2023
Expired!
10:30 - 15:00
Kalundborg Museum

Sted

Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg

Arrangør

Kalundborg Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only