Det er så koldt derude – vintertøj på Holbæk Museum

FB Pige Med Hue

Holbæk Museum byder dig indenfor i varmen og viser vintertøj både til store og små – tøj lavet for 50-150 år siden af ferme pige- og kvindehænder. Eller på fabrikker i både ind- og udland. Du må vende og dreje tingene, studere masker og sømme og fotografere, hvad du vil huske. Især er materialerne anderledes end vores moderne kunststoffer, og meget af tøjet er syet og strikket hjemme. Alle tingene opbevares i Borchs tekstile Studiesamling, som private kan få adgang til efter aftale.

På dette Åbent Hus-arrangement fordeles tingene på store borde i foredragssalen, og nogle af temaerne vil få en historie med på vejen. I korte oplæg fortæller Tekstillaugets medlemmer om, hvordan en jakke kunne lukkes tæt, så sne og regn ikke kom indenfor. Vi supplerer med en række bøger og blade med vejledning til at fremstille tøjet, ligesom mange løse opskrifter lægges frem.

Borchs tekstile Studiesamling rummer ca. 7000 tekstiler, som alle er foræret til museet, men ikke er en del af genstandssamlingen.

Desværre har studiesamlingen ikke mange strikkede tørklæder, huer og vanter, så hvis du vil overlade sådanne ting til museet, er du meget velkommen til det.

Tilmelding er ikke nødvendig. Det er gratis at deltage, når entrebillet er betalt.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Omvisning ikke incl. entré
Kr. 0,-
29. okt 2023
12:00 - 15:30
Holbæk Museum

Sted

Holbæk Museum
Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Arrangør

Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only