carmen curlers – iscenesat

1600x900

Besøg Kalundborg Museum og se den prisvindende særudstilling ”carmen curlers – iscenesat”.

På udkig efter en ekstra oplevelse i udstillingen? Så køb billet til en af vores tirsdagsintroduktioner lige her

Carmen Curlers fabrik

I 1964 åbnede Arne Bybjerg sin nu ikoniske carmen curlers-fabrik på Hareskovvej i Kalundborg. Tiden var klar til carmen curlers og derfor vil du som besøgende heller ikke være i tvivl om, at du i udstillingen er taget tilbage til 1960’erne og 70’erne.

Hvorfor hedder udstillingen ”carmen curlers – iscenesat”? Iscenesættelse er noget, der går igen i hele Arne Bybjerg og fabrikkens virke. Fra de mange fængende reklamer og busserne, der hentede kvinder til fabrikken fra hele Vestsjælland – til skræddersyede kitler og den gyldne Rolls Royce.

Før fabrikkens åbning lå en lang periode med mere eller mindre heldige testforsøg og siden arbejdet med at få kundernes øjne op for produktet. I det hele taget er fortællingen om Arne Bybjerg og carmen curlers et stjerneeksempel på den stædige iværksætter, der endte med at sætte sit præg på en hel by.

Om udstillingen “carmen curlers iscenesat”

I samarbejde med den internationalt anerkendte scenograf Rikke Juellund, tager Museum Vestsjælland de besøgende på en tids- og oplevelsesrejse i fortællingen om Arne Bybjerg og carmen curlers.

Udstillingen er bygget op som fire scener. I den første scene møder vi husmoren, der har fået job på fabrikken. Det har givet familien flere penge mellem hænderne, men det betyder også, at familien skal indstille sig på et anderledes familieliv. I næste scene befinder vi os i Arne Bybjerg og hans makker Willy Beckmanns kontor. Her fortælles bl.a. om Arnes rejse til succes, om curleren og om fabrikkens fokus på sammenhold via sport og fester. I tredje scene tager vi ind på fabrikken og kigger på produktion, arbejdsforhold og tiden efter, at Arne Bybjerg solgte fabrikken til amerikanske Clairol. I sidste scene rejser vi til New York og besøger Clairols reklameunivers og en af de mange Carmensaloner, som man brugte ifm. reklamefremstød.

Udstillingens formidling består af flere lag. På skærme fordelt rundt om i udstillingen fortælles Carmens historie af de mennesker, der oplevede den. Det er tillidskvinden, fabriksmedarbejderen, produktionslederen, sælgeren, smeden, børn til en fabriksmedarbejder m.fl. Lyden høres i høretelefoner.

Arne Bybjerg og fabrikkens historie i overordnede træk fortælles på strategisk placerede tapeter og træplader rundt om i udstillingen. Og på væggene, stole, skabe og borde er der tekster med citater fra tidligere medarbejdere, Arne Bybjerg, pressen m.fl.

Du kan derfor selv vælge, om du vil bruge lang tid og høre de mange spændende og personlige fortællinger, eller om du vil gå lidt hurtigere igennem udstillingen og få et indblik i historien om Carmen Curlers.

Udstillingen kan ses i museet åbningstid. 

Bemærk venligst at Carmen Curlers udstillingen desværre ikke er kørestolsvenlig.

Læs også artikel i TV Kalundborg fra den 7. februar 2022 om Carmen Curlers udstillingen.

Tak til:
Augustinusfonden
Bent O- Jørgensens Fond
Knud Højgaard fonden
Nordea – liv i det lokale
Fonden til støtte for Kalundborg Museum
Kalundborg Museumsforening

Se Tv2Østs dækning af udstillingens første åbningsdag:

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entré
Kr. 75,-
25. maj 2024 - 21. dec 2025
Ongoing...

Sted

Kalundborg Museum
Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg

Arrangør

Kalundborg Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only