DanishEnglishGerman

AFLYST Befriet fra Hitlers helvede. Film om de hvide busser.

De hvide busser, 2. verdenskrig

Denne event er desværre aflyst.

René Meyrowitsch holder foredrag om og viser filmen ”Befriet fra Hitlers helvede” om de hvide busser. Han er idemanden bag filmen, som bl.a. fortæller om, hvad frivillige kan gøre for deres medborgere. Med de hvide busser blev der reddet ca. 17.000 kz fanger, heriblandt René Meyrowitschs forældre og bror, der var indsat i kz-lejr Theresienstadt.

De hvide busser var almindelige rutebiler, der var malet hvide. De kom fra Norge, Sverige og Danmark.

De svenske busser stod for den interne transport af kz-fanger i Tyskland, mens de danske busser sørgede for transport fra opsamlingsstedet i Neuengamme kz-lejr til Danmark.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Voksen
Kr. 75,-
Voksen medlem af lokal museumsforening