Se Borchs tekstilsamling

Krave, Broderet

En overflod af tekstiler
– åbning af Borchs Samling

Der er travlhed i Borchs lille gule hus på Holbæk Museum. Tekstillaugets seks medlemmer er i gang med at udvælge tekstiler, som museumsgæsterne kan få i hånden søndag den 9. oktober. Kom og vær med til at markere åbningen af Borchs Samling og se eksempler fra samlingen.

Borchs Samling består af flere tusinde tekstiler fra de sidste 250 år. Tingene bruges bl.a. i museets formidling, men tilbydes nu også til besøgendes individuelle studier og undersøgelser. Der er tøj til fest og hverdag fx charlstonkjoler; gardiner med farverige broderier; skolehåndarbejder, der vidner om fortidens terperi og en blomstret dåbskjole fra 1700-tallet syet af en fornem dames overdådige silkekjole. Samlingen rummer også et stort fagbibliotek.

Efter aftale med Tekstillauget kan du besøge Borchs Samling alene eller med en mindre gruppe. Du kan få historiske tekstiler taget frem, holde dem i hånden, vende og dreje dem, tælle tråde, fotografere eller tegne mønstre af osv. Du må selvfølgelig ikke skade tingene, og du kan ikke låne dem med hjem.

Er du nysgerrig efter at besøge Borchs Samling, så send en e-mail til Holbæk Museum på adressen: kmn@vestmuseum.dk, så kontakter Tekstillauget dig for nærmere aftale.

 

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm. entré/voksen
Kr. 60,-
Alm. entré/pensionist
Kr. 50,-
09. okt 2022
Expired!
12:00 - 15:00

Sted

Holbæk Museum
Holbæk Museum
Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Arrangør

Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only