ÅBENT HUS – Arkæologisk udgravning ved Herslev

Åben Udgravning Herslev

Museets arkæologer er tilbage i Herslev. Her graver vi for tredje gang på et velbevaret gårdsanlæg fra 1200-tallet og vi inviterer til åben hus udgravning med fortællinger om fund.

Gennem en årrække er der gjort en række spændende detektorfund på marken takket være engagerede detektorfolk. Der er foretaget en rekognoscering med stor hjælp fra Kalundborg arkæologiforening, hvor tegl, keramik, slagge mm blev opsamlet. I 2017 foretog museet en forundersøgelse, der afslørede over 600 stolpehuller og resterne af et gårdsanlæg, der fremstod med bevarede syldsten og rester af gulvlag. I den tørre sommer i 2018 udgravende museet så dele af dette gårdsanlæg i samarbejde med Århus Universitet og studerende herfra. I 2020 blev pladsen igen udgravet, denne gang med studerende fra Københavns universitet. Nu er vi tilbage, igen i samarbejde med Københavns Universitet og studerende herfra.

Vi har allerede fundet endnu en fase af gården og har gjort nogle spændende genstandsfund. Kom og hør mere om denne unikke undersøgelse og se de flotte fund.

Parkering: ved Herslevvejen 10, 4270 Høng.

BEMÆRK: der er dårlige adgangsforhold for gangbesværede.

Gratis adgang. Tilmelding ikke nødvendig.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis
Kr. 0,-
30. aug 2022
Expired!
16:00 - 18:00

Sted

Udgravning v/ Herslev
Herslevvejen 10, 4270 Høng.

Arrangør

Museum Vestsjælland, Arkæologi afd
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only