FRIVILLIG PÅ KALUNDBORG MIDDELALDERFESTIVAL

Hvis du har interesse i at være frivillig og gerne vil høre mere, så send os en mail 
festival@vestmuseum.dk

FRIVILLIG

Museum Vestsjælland og de medarbejdere, der står for middelalderfestivalen, ville ikke kunne skabe så stor og flot en festival uden de ca. 60 frivillige, der deltager hver gang. De frivillige er hovedsageligt borgere fra Kalundborg, som er dedikerede til at gøre en forskel for deres by og lokalområde. Men det er ikke et krav, at du bor i Kalundborg, for at kunne blive frivillig.

OM DET FRIVILLIGE ARBEJDE

Som frivillig på festivalen bliver du organiseret i en eller flere arbejdsgrupper. Du melder dig typisk til at deltage i gruppens forberedende arbejde og vi sætter pris på, at man kan stå til rådighed under hele festivalen. Gruppen lægger sammen vagtplan, så alle også får rig lejlighed for at opleve festivalen.
Til gengæld for indsatsen kan man få forplejning under festivalen, drikkevarer til kostpris på pladsen og en fantastisk fest efterfølgende. Vi sørger selvfølgelig også for at du er behørigt klædt på under festivalen, da alle frivillige kan låne middelalderdragter.

Hver gruppe har en frivillig tovholder, som er udnævnt af museet og som er i tæt dialog med museets ansatte.
Alle frivillige er med til at formidle og genfortælle middelalderhistorien. Derfor er det også vigtigt, uanset opgave man påtager sig, at man løser den så historisk korrekt som muligt.
Museum Vestsjælland arrangerer et par møder i løbet af året, hvor vi giver jer den
nødvendige viden og gennemgår det historiske tema for festivalen, så I er klædt ordentligt på.

Kalundborg Middelalderfestival 2023

ARBEJDSGRUPPER

Kulissegruppen: Sætter boder op i ugen op til festivalen. Kulissegruppen arbejder alle dage op til festivalen med at sætte boder op og indrette pladsen. Under festivalen hjælper kulissegruppen gerne til i øl- eller madboden og hjælper med opvask af krus. Efter festivalen er de igen med to dage, når hele pladsen skal tages ned og køres på lager.

Minikulisser: dækker over alt pynt, der får pladsen til at se mere middelalderlig ud. Der er pynt på boderne, flag, lygtepæleskjulere, skraldespande og skilte der alt sammen sætter prikken over i’et på festivalpladsen.
Drikkeboden: Består af to kroer, Klosterkroen og Ravnen, på festivalpladsen. Her serveres Dagmaeøl, mjød og most i lerkrus. 

De mest engagerede gruppemedlemmer mødes et par forberedende aftner i løbet af året, men en del dukker først op på selve dagene og knokler på under festivalen.

Dragtgruppen: sørger for, at alle deltagerne ser rigtige ud i autentiske dragter. Det er et stort arbejde op til festivalen at ordne dragter, stryge og reparere samt finde den rigtige dragt til hver frivillig. De syr også nyt til dragtlageret.

Børneaktiviteter: På Kalundborg Middelalderfestival står museet selv for et område med børneaktiviteter, som vi kalder Valdemars Værksted. Der snittes, flettes, spilles og leges, så hvis du er udadvendt og glad for børn, er dette stedet for dig. Der vil være et par møder inden festivalen går i gang, men ellers er det meste af denne gruppes arbejde under selve festivalen.

Værter og infoboden: Infoboden er festivalens central for information til både publikum, eksterne aktører, bodholdere og frivillige. Fra infoboden organiserer vi festivalens gang. Her uddeles madbilletter, opkræves bodleje, hjælper publikum og meget mere. Op til festivalen vil der også være opgaver med at uddele flyers og programmer.

KONTAKT OS

Museum Vestsjælland, Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg

festival@vestmuseum.dk
Telefon: + 45 xx xx xx