Omvisning i udstillingen Solens Land

Odsherreds Museum, Annebjergstræde 1, 4500 Nykøbing Sjælland

Solvognen kopi på Odsherreds Museum

Turbeskrivelse:

Første gang der blev pløjet i Trundholm Mose i Odsherred, dukkede Solvognen op af plovfurerne. Den lokale bonde, Frederik Villumsen, troede at han bare havde fundet noget gammelt legetøj, og lod derfor sin søn at lege med det. I virkeligheden var der tale om et af de mere spektakulære fund i dansk arkæologisk historie. Arkæologerne mener, at den hulstøbte bronzehest med sin guldbelagte solskive er sat på hjul, for at gengive solens bevægelse over himlen. Solvognen kan dermed tolkes som et religiøst symbol i en mytologi, hvor solen på sin evige rejse over himlen blev trukket af en guddommelig hest. I dag står Solvognen som et ikon for Europas oldtid og bronzealderens religion. I 2020 indviede HM Dronningen et smukt anlæg ved det originale fundsted.

Det originale fund kan ses på Nationalmuseet i København. På Odsherreds Museum er udstillet en yderst vellignende kopi og her får man hele historien om både Solvognen og bronzealdermenneskets levevis og verdenssyn.

Kan med fordel kombineres med:

a) Omvisning ved fundstedet , varighed 1 time

b) Museum Vestsjælland driver også Malergården og Odsherreds Kunstmuseum, som begge ligger en kort køretur fra Odsherreds Museum.

praktisk info

Pris:
Hverdage kl. 10 – 16 =  80 kr. pr deltager (min beløb = 1.600 kr.)
Aften og weekendtillæg = 600 kr.

Inkl. entre til Odsherreds Museum

Varighed: 1 time

Booking:
Send en forespørgsel med forslag til datoer på booking@vestmuseum.dk eller ring på tlf. 72 10 01 69 for yderligere informationer.

BEMÆRK: booking kun muligt indtil den 15. juni 2024

Søgning