Malergården - en perle af et kunstnerhjem

Malergården, Plejerupvej 10, Plejerup, 4571 Grevinge

Turbeskrivelse:

Malergården er et af de ganske få autentiske og uberørte kunstnerhjem i Danmark. Maleren og billedkunstneren Sigurd Swane og hans kone Agnethe flyttede i 1934 sammen med deres tre børn til Odsherred i Vestsjælland. På Malergården ville Swanerne skabe et ”Paradis på jord”, hvor landbrug, familieliv, kunst, natur og kultur kunne gå op i en højere enhed. Familiens børn blev undervist hjemme og sønnen, Henrik Swane, boede på stedet frem til sin død i 2011.

På turen går vi på opdagelse i Swanernes kunst i atelieret og får indblik i deres dagligdag i Den røde Stue, Havestuen og den helt særlige Blå Stue. Vi nyder den store have med blomster og frugttræer på vej mod Lammefjorden og vi hører om den ene af Danmarks fire kunstnerkolonier, Odsherredsmalerne, hvor Sigurd Swane var et prominent medlem.

Kan med fordele kombineres med:

a) Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs. Fællesbillet med adgang til Odsherred Kunstmuseum og Malergården: 100 kr. Gyldig samme og efterfølgende dag.
b) Odsherreds Museum på Annebjerggård, Nykøbing Sj.

praktisk info

For grupper op til 25 personer:

Varighed: Omvisningen tager 45 minutter.
Pris i åbningstiden:
Hverdage: 800 kr.
Weekender: 1.100 kr.

For grupper op til 50 personer:

Varighed: Omvisningen tager 65 minutter. Jeres guide giver en fælles introduktion og 2 på hinanden følgende omvisninger a 25 minutter.
Pris i åbningstiden:
Hverdage: 1.100 kr.
Weekender: 1.500 kr.

Der er fri adgang til resten af museet og haven for den halvdel af gruppen, der ikke er i gang med omvisning.

Entré: udover prisen for omvisningen tillægges entre, som for grupper er: 65 kr. pr. person.

Tillæg: Særåbning for jeres gruppe udenfor åbningstid.
Hverdage: 200 kr./time 
Weekend: 300 kr./time
Der er mulighed for både at bestille omvisningen udenfor åbningstid og/eller at få museet for jer selv før, under eller efter omvisning.

Søgning

Note: Danish only